Crossroads Brabant ’40-’45

Crossroads Brabant ’40-’45 verzamelt, bewaart en ontsluit persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog: groot of klein, over de mobilisatie, het verzet, collaboratie of tewerkstelling. “Verhalen waarin vaak een levens veranderende keuze centraal staat”. Vijfenzeventig verhalen – voor elk jaar leven in vrijheid één – worden actief doorverteld, door deze letterlijk te markeren in het Brabantse landschap.

Crossroads Brabant ’40-’45 is een samenwerkingsverband tussen erfgoedinstellingen in Noord-Brabant en wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft het concept van Crossroads een belangrijke rol gegeven in hun programmering. VisitBrabant ondersteunt een marketingconcept waarmee de canon van WOII in Noord-Brabant tastbaar en met meer samenhang verteld wordt en de verhalen (inter)nationaal kunnen worden uitgedragen. Erfgoed Brabant ondersteunt het inventariseren en samenstellen van de canon Brabantse WOII. NHTV heeft een werkwijze voor stakeholders uitgewerkt.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in Crossroads ’40-’45 en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Facebook & Twitter